Thursday, September 11, 2008

:: Kalau ::

Kalau company dpt byk projek... sume pekerja dpt buat keje..tp..
kalau company xdpt byk projek.. ramai pekerja yg gi keje duduk goyang kaki saje.

Kalau company reti cari projek.. mesti byk projek yg masuk..tp..
kalau company xreti nak cari projek.. nk kene pekerje sendiri ke gi cr projek?

Kalau company MEMANG ade projek.. memang ramai pekerja dh masuk dalam projek..tp..
kalau company yg BUAT2 ade projek.. memang akan ckp projek "on pipeline"..panjang sgt kot pipe tu..

Kalau company tu besar.. setiap sorang dpt stationery sendiri..tp..
kalau company tu terlebih besar.. 4org pekerja terpakse kongsi satu stationery..

Kalau management company tu bagus.. pekerja yg dh dapat offer letter masuk projek terus gi masuk projek..tp..
kalau management company tu xbagus.. pekerja yg dh dapat offer letter masuk projek masih xmasuk2 lagi projek..

Kalau company tu besar.. pekerja akan dapat bonus..tp..
kalau company tu buat2 mcm besar.. pekerja jgn harap la nk dpt bonus..

Kalau company tu bagus.. company akan jage kebajikan pekerja..tp..
kalau company tu xbagus.. pekerja yg kene jage kebajikan company kot..

Kalau company tu bagus.. memang pekerja akan cakap "company aku bagus"..tp..
kalau company tu xbagus.. pekerja akan cakap "bile la aku nk blh dr company ni"

Kalau company tu memang tempat buat keje..memang akan nampak pekerja buat keje..tp..
kalau company tu bukan tempat buat keje..akan nampak tempat keje tu mcm sekolah..

Kalau aku nk taip sume byk sgt kot..hahaha...

16 comments:

saizulhafiz said...

rumusan dia...mmg xbleh harap 'tmpt kerja kita'...sembang kemas.hari2 bt mcm bdk skolah.igt negara ni mcm kt 'sana' ke...( dgn nada marah )

M@YaZ said...

aku kalau kat balik GDC .. aku jadi developer kat MAS .. haha .. baanu dah tarik diri. Aku rasa ni masanya aku nak buat coding plak. Haha, tak brani balik GDC. Tak mau bersekolah. Nak bekerja~

Afida Anuar said...

Erkk..ajishe....

miszacasian said...

klau la,bole blah cpt² dari tmpt nie..
haisshhh~

n org yg membebel tue pun, ikut suka dia jer nk m'bebel..
cuba kaji siasat dulu, baru la m'bebel bole tak?!

dh tak larat nak dgr bebelan dia tiap² harii!

aziz said...

apit -> rumusan ko blh dpt A ni SPM..hahaha..

Ijat -> jat kalau ko balik sini jgn lupe beli bj sekolah

fida -> errk gak...

wawa -> aku rase diorang ni hobi memang membebel kot..

natni said...

maafin ya sumerrrrr
org rs btanggung jwb ats keluhan smer org nih...huhu

lisa EA said...

wah!ape berlaku di qedge?nnt msti bebelan tu didrag kat ea.

komen ikhlas aku:kalaula aku x pegi kmpeni ni, msti skang aku dh berjaya dlm hidup.:P

aziz said...

intan -> xde ape2 la intan..
:)

lisa -> aku pun rase mcm tu gak..ish2..

sitizero said...

korangg...kenape ni?
stori laaaa

nhy said...

gerrard pun 'injured' rupanya , huhu. . takpe2, lain kali bila kisah silam berulang kembali (ada lg ke? =s), kamu bangun pastu keluarkan red card k ~ tp tunjuk card tu kat kami2 tau, bkn kat dia (so that squad blh keluar drpd padang conf room, hoho!)

ct: suruh ajiz tmbh lg satu entry to stori mori ek. lalala~

aziz said...

hid -> panjang sgt hid kalau mao citer.. semakin hari semakin hangin aku kat opis ni..

nisah -> tu la.. gerard pun injured gak.. hahaha...

LeLs said...

hmm...

hmm...

hmm...

tatau nak komen ape..
sebab diri sendiri pun tunggang langgang lagi..

adehhh..

sabar ye kawan2..

pestisid said...

alar ajissss.cite la.kami smue nak tau nih.mcm hangat je.hot fm pun kalah nih aku rs.

aziz said...

lela kalau ko xtau nk koen aer ko tulis mcm ni.. "komen..komen..komen.." ok?

ha tu la hot.fm pun kalah.. hot sgt ni.. kalah hot dog.. hahahaha...

jaszminedeezee said...

ajis...betoi2..aku setuju ngn poem ko...huhu...


ooit cik pest...ko nih...bzbody kat sume blog org...blog ko tu ko buat pekasam....gi2 hapdet blog...

dee said...

hai..
abg palie atan promot blog nh..
saya d ofer join satyam...
dan saya suda sent back ofer letter..
huhuh..
ngeri lak plak..
huhu..

 

blogger templates | Make Money Online