Tuesday, November 4, 2008

:: Aku di GDC ::

Hari ni aku sampai opis paling awal. kul 855 aku dh ade kat opis.. giler awal.. buang terbiat ape dtg awal2 ni... ni sume disebabkan email yg aku bace mlm td.. aku kene report kat gdc.. time aku bace email tu dh kul 11 lebih mlm td... terus aku mesej nisah, baanu n may may coz diorang pun kene gak gi sane.. kitorang kene jd shadow utk projek DOC.. shadow lagi.. asyik jd bayang2 jer aku ni..

Aku ingat kene gi sane pagi2 so aku pun dtg la pg2.. tp hampeh betul en.burger(name samaran utk sorang pekerja satyam) tu masuk lambat lak ari ni.. so dekat kul 11 br die masuk n kitorang pun gi la gdc ngan perasaan yg terpakse..(betul x nisah, baanu n may may? ).. parking punye la payah kat gdc tu.. time2 tu maner la ade lg parking kat dalam tu.. so aku pun parking jer la kete kat tepi jalan ngan harapan jgn la disaman oleh encik beruniform biru yg bernama polis..

sampai2 kat gdc terus gi jumpe en.burger tu.. die suh kitorang duk kat ground floor.. ingatkan tempat kitorang dh disediakan tp rupe2nye tempat kitorang pun die xdecide lagi kat ner.. so kitorang terpakse la tunggu beberape org department lain pindah ke meja lain.. kitorang just duk n borak2 n pandang orang lalu lalang.. sempat gak la aku kire lampu kat situ coz nk kire bintang xde..

Hari ni aku gi lunch kat kyros kebab ngan member2 bikd.. gi jalan kaki.. time nk balik hujan la pulak.. so terpakse la tunggu hujan reda sikit.. kul 3 ade meeting ngan member2 QEDGE yg lain.. meeting pasal projek DOC ni.. pas meeting ade la acara bg hadiah kat pemenang mase halloween hari tu.. department CES yg menang utk hari halloween tu.. QEDGE just dapat hadiah coz turut serta dalam pertandingan hari tu.. kire hadiah saguhati la..

Abis jer acara tu kitorang pun balik kembali ke century square.. smp2 kat kete aku ternampak sehelai kertas yg aku sgt kenal kat depan cermin depan kete aku.. walapun kertas tu dh bsah giler tp tetapku kenali.. surat cinta dr abg beruniform biru.. hai.. baru 1st day kat gdc dh kene saman.. hampeh betol.. ni yg kene dtg awal2 sok ni.. kalu kat CS tu parking senang giler.. xyah nk pk pasal parking.. bermulenye episode mencari parking kembali.. hmmm....

12 comments:

baanu said...

chaiyooooooooook2 ajiz..
i know u can do it..

hahahha~~
;P

Hafizzul Kamarudin said...

buang TERBIAT ye baaaaanggg...

hunnyBie said...

sesungguhnyer aku x paham naper org2 kat syarikat xxx nih suke nk penuh kan GDC..pening aku..x pasal2 kene pindah..hilang kebebasan ku selama ini...tidakkkkkk kene rebut parking lagi...hurmmm pasrah....

Faiz said...

next time kau drive bus intrakota to office.... police sure tak saman

sweetdrugADDICT said...

erk
aku pun letak keta kat simpang tu pagi ni.aku berharap takde surat2 chenta dr encik2 baju biru tu lagi kali ni.

doakan aku bernasib baik ye arini~

aminn...

aziz said...

baanu -> hahahha.. blh ker?

pijo -> sudah tukar ka?

ainoor -> bukan ku pinta utk duduk ditempat korang.. tp aku terpakse.. hahaha

faiz -> aku ingat nk naik basikal jer.. basikal xde no plat..

maria -> xpe2, hr ni en. baju biru tu mc kot..

natni said...

ajisshu sgt kesian lorr sama kamu, tp xpe kamu kan 'norman hakim' yg kne menjaga 3lagi gadis2 ayu itew..

appy testing keh, heeee

^__________^

diana said...

siannya die..dia wat ayat2 jiwang pe dlm surat tu? ade tak pekataan i luv u? :-P sabo ye ajiz..

Afida Anuar said...

Ajishe... sabo ek..heeeeeeeeee..

pagi tadi kan, time aku drop hosemate aku kt GDC kul 9 pagi..dah nampak kete ko..
aku begitu kagum ajishe..dengan perubahan waktu kedatangan kerja ko skrang ni..eheh

@naBest said...

hahaha..mari kita berebut paking... aku rase kan..ini lah langkah terbaeekkkk untuk elakkan ko dtg lmbt opis, kan. tepakse la dtg awal. hohohoho

aziz said...

intan -> norman hakim la sgt.. hahahaha.. kang abby cr aku mcm maner?

dd -> die x tulis "i luv u" tp die tulis nak date ngan aku kat balai..

fida -> ha.. tu ko lalu kul 9 pg.. cube ko lalu kul 8 pagi lak..

ana -> sok aku gi naik moto.. xyah berebut parking dh.. hahahaha..

LeLs said...

yeye..

ajishe dah bizi..

yeye..

ajishe dah ade keje...

yeye..

ajishe kene saman..

opps..

sowi ajishe..

huhu~

 

blogger templates | Make Money Online