Wednesday, June 25, 2008

:: menyelamatkan oc (name anak kucing) ::

Hari ni aku berjaya menyelamatkan seekor anak kucing.. alkisah.. taib.. sang kancil dtg beramai2 mengadap sultan firaun.. firaun maner ade pakai sultan da... ok2.. tu iklan jer.. ok ni citer die.. semalam azwa ade ckp ngan aku yg die terdengar bunyi kucing dalam kete die mase kat umah die kat shah alam.. ptg semlm ade gak aku check kat engine kete die tp xjumpe la pulak anak kucing.. pg td mase nk gi opis pun brother guard yg kat umah sewa die pun ade ckp dgr bunyi kucing dlm kete die.. tgh hari tu azwa mintak aku tlg tgkkan lagi sekali mane tau ade ker..

Lepas lunch aku ngan azwa gi kat kete jap.. mule2 aku check xde.. tp bile try start engine tetibe dgr bunyi anak kucing.. takkan engine ni bunyi anak kucing.. ajaib.. hahaha.. aku pun try cari mane dtgnye bunyi ni.. last2 aku terjumpe seekor anak kucing bawah tempat coolant kete azwa.. pelik aku mcm maner die blh masuk padahal xde lubang langsung kat situ.. mcm maner aku nk kuar kan die nie??? nasib baik tempat coolant ni blh bukak pakai spanar.. nasib baik tangan aku sampai nk pegang anak kucing tu.. kesin lak aku tgk anak kucing nie.. dh 2hari duk dalam engine tu.. dh la xmakan or minum..
Dh berjaya keluar kan anak kucing tu aku ngan azwa bawak die gi umah sewa azwa kat sk.. nasib baik housemate die ade... terpakse la mintak tlg housemate die tlg jagekan.. sekarang ni tinggal nk cari saper yg nk bela lak kucing nie.. tetibe aku teringat yg reen nk anak kucing.. so aku call reen tanye die nk ke anak kucing.. aku anta gambar anak kucing tu kat reen menggunkana khidmat mms..menggunakan teknologi yg sudah ade.. haha.. reen tanye aku jantan ker betine? adei.. xcheck la pulak aku mykid kucing nie.. nk tanye die xreti ckp.. hahaha.. tp akhirnye aku dpt tau yg anak kucing tu betine.. so reen pun nk la mengambil anak kucing tu sebagai anak angkat nye.. aku bg name anak kucing ni oc sebab kucing ni warne oren.. so oc singkatan dr orange cat.. hahaha..moral of the storie..bile anda terdengar bunyi anak kucing dalam kete anda cubela anda check dgn telite.. jgn sampai dh mati anak kucing dlm kete br jumpe cukup la.. huhuhu...

10 comments:

miszacasian said...

OC! chummel!
rindu OC =(

rindu meow dia~
=(

aziz said...

tu la..xpe2 sok kite gi ambik oc..

Afida Anuar said...

ya Allah comelllllllllnye anak kucing tu...sib baik ko selamatkan dia ajis. Bangga dengan tindakan ko..

Wahh karangan ko semakin mantap sekarang. Apdet pun 2 entry sehari tu...

Keep on writing!!:)

saizulhafiz said...

aku nk kucing yg itam tu..cute garang gitu tp rule umah 26 xleh ader kucing...hahaha.

Lyter Kaka said...

bg lak pakya soh reen jaga kucing tu..da le die tu pntg tgk kucing..habis die perambat kucing tu..haha

Lyter Kaka said...
This comment has been removed by the author.
reen said...

tenkiu ajis n azwa...aku br pas bg mkn n minom..gelojoh btol dia mkn..abig comot2...pastu boh dlm cage dia bising...nk kene dodoi plak..skang ni tgh tdo atas ribe aku....aaaaa syahdu...manje sgt...rase cm jage baby plak..aku tatau nak bg name ape..so sbb ko ngan azwa da panggil OC..cam ok gak..aku dengan rasminye bg name OC kat dia..sempena bapak n mak angkat dia yg jumpe..huhuhu panjang plak komen aku...

miszacasian said...

reen! chummel tak OC tue? ^___^

dia mmg suka duk atas badan org..klau letak atas aku, belai belai cket mesti dia tdo~

waah! ko guna nama OC gak ker?
terharu seyh!! =P

jaga OC bebaik ek~
nanti mesti aku rindu gila kt dia...
=(

aziz said...

ha reen jage oc elok2.. fakhri tu bahaye sikit ngan kucing.. hahaha... ko tanye roomate die mase kat upm dulu..

LeLs said...

orange cat..
orange cat..
lalala~

 

blogger templates | Make Money Online