Sunday, July 6, 2008

:: Thursday - Saturday ::

lame aku xupdate blog aku ni.. bz ckit.. byk gak citer aku nk karang ni..

Khamis (3/7/08) - aku balik dr opis ari ni nk gi pejabat pos nk gi ambik rebet kete ngan motor kat pejabat pos alamanda.. smp2 nampak mcm xramai org.. tp bile aku tekan nombor.. lagi seratus org rupenye.. dr aku nk tunggu smp seratus org lebih baik aku jln2 kat alamanda tu.. blh gak beli hadiah mus utk hari sabtu.. sambil jln2 tu sempat gak la aku shopping 2,3 barang.. hehehe... sejam lebih gak la aku jln2... br no. aku dipanggil.. kalau aku tunggu jer dr td maunye aku tetido kat situ..

Mlm tu aku, apit, ain ngan fitri gi PICC lepak kat saner snap gambar.. kitorang gerak dr umah kul 10mlm.. smp sane lebih kurang 1015. angin agak sepoi2 bahase mlm tu.. cuaca pun ok mlm tu. memang kene la kalau nk snap gambar mlm tu.. smp2 aku parking kete tepi jalan.. sukati aku jer parking tepi jalan.. lain kali parking tgh jalan br gempak.. hahaha.. ok2.. smp2 masing2 ambik view yg sesuai n bukak tripod masing2.. memang lawa la PICC mlm2.. kat bawah ni aku ade letak gambar PICC...


lepas dh puas ambik gambar kat PICC kitorang gi jambatan kat situ.. ntah aper name jambatan tu ntah.. aku pun xtau.. tp best la lepak situ.. dr situ blh tgk PICC gak.. view pun lawa gak..


lepas 3 jam dan ain pun sudah tertido dibuai angin sepoi2 bahase disitu dan agak puas dh ambik gambar kat situ kitorang gerak balik..

Jumaat (4/5/08) - aku gi keje ari ni mcm biase.. smp2 kat parking kete cs aku kunci kete aku pakai alarm.. tetibe alarm tu berbunyi.. aku rase mcm ade pintu yg x tutup rapat.. aku check sume pintu.. ok jer sume... aku try kunci lagi.. berbunyi gak.. hmm.. aku check bonet belakang lak.. ok gak.. try lagi.. still bunyi.. ah sudah.. takan dh buat hal kete nie.. aku call kak zura (agen yg aku beli kete).. die suh aku bwk kat perodua service.. aku kunci la kete pakai manual... habis jer learning hour pg tu aku terus gi perodua service kat serdang.. 10minit jer org tu repair.. aku tanye naper? die ckp td tali tripod aku tersangkut kat bonet belakang kete aku so die x detect la.. la itu pasai ka.. adei.. kesilapan aku sendiri.. hmm... ni mesti pg td mase aku ambik kasut xperasan tali tripod tu terkeluar... ish2.. ptg lepas solat jumaat ade concall dr india.. sgt busan.. nk tau mcm maner busannye bace la kat blog fida..

jumaat mlm aku gi main futsal kat sport arena.. main ngan geng2 upm n satyam.. mlm tu agak ramai gak yg main.. lebih kuranbg 30 org.. selalunye lebih kurang 20 org jer.. kitorang main dr kul 11 smp 130 pg.. sepatutnye smp kul 1 jer tp sebab ramai sgt kitorang main la lebih mase sikit.. hehehe.. nasib baik xkene byr lebih.. hahaha..

sabtu (5/7/08) - aku bgn agak lambat hari ni... main futsal semalam punye pasai.. hehehe.. bgn2 aku terus siap2 nk gi wedding mus n nawar kat tmn jasmin.. plan awal nk gerak kul 1230... mcm biase la kalau dh janji kul 1230 mesti kul 115 br gerak... hahaha... aku gerak ngan apit,ain,pijo,yaya,epul,aro, reen n azwa dr umah 26.. smp sane kul 130 smp umah nawar.. oren, lyter, hazim n lyter dh smp dulu.. diorang tunggu kitorang.. smp2 terus mencekik.. masing2 lapar.. hehehe... lebih kurang kul 2 ptg br pengantin berarak... ramai gak geng2 satyam dtg... bawah ni ade gambar yg diambil oleh apit.. sorie apit aku ambik kat flickr ko gambar nie.. hehehe.. nanti aku bayar royalti kat ko..

- mus n nawar berarak -

- mase bersanding -

lebih kurang kul 230 kitorang gerak balik.. ptg tu aku gi pertama n sogo jap.. saje nk shopping sikit.. lagipun tgh sale ni lebih baik aku gi shopping... ramai org kat sogo ari ni.. sale punye pasal.. lepas abis puas jln2 lapar balik rasenye... singgah jap kat kedai chocolate fountain.. pekene straberry chocolate ngan marshmallow chocolate best gak ni.. hehehe.. nyum2.. kul 630 aku gerak balik....

Ahad (6/7/08) - kan title tu khamis smp ari sabtu jer.. (thursday - saturday).. so xde la nak taip aper2 utk ahad..hehehe..

7 comments:

agHoo said...

wei..cane?leh mintak rebat x tuk kete baru?try ko tny kalo kete beli bulan 2 leh dapat ke x rebat wei...
ha xlupa,come to visit my blog hehhehehe

aziz said...

aku dh mintak dh ari tu rebat.. bln 2 punye aku xpasti.. sempat ko promote blog br ker ye..

Afida Anuar said...

Wahhh, Mus dah kawin..
Ni same jek cam gambar lam blog saizul. Dr kamera ko ke kamera saizul ni??ngeh ngeh ngeh..

aziz said...

hahaha.. camera saizul.. aku xbwk kamera ari.. hehehe.. nanti aku byr royalti kat saizul

aziz said...

hahaha.. camera saizul.. aku xbwk kamera ari.. hehehe.. nanti aku byr royalti kat saizul

Lyter Kaka said...

sempat lg die nk promote blog die..xde org nk tgk la aro..mu dok sembang psl politik je..bosan dgn politik melayu...

aziz said...

ha aro dgr lyter ckp tu.. ko buat la citer pasal ikan laga ker.. kumbang terbang ker..

 

blogger templates | Make Money Online