Sunday, July 20, 2008

:: minggu yg bz ::

salam... sorie2 wahai kawan2 ku.. aku lambat update blog nie.. bz cikit la minggu ni.. byk sgt aktiviti.. ok aku storie la serbe sedikit aper yg terjadi minggu ni..

Jumaat (18/1/2007) - hari ni mcm biase sepatutnye kitorang bermain futsal kul 11 mlm ni.. mcm biase aku la yg arrange kan org ngan booking court... setelah kompem, lebih kurang 20 org akan main mlm ni.. court aku dh booking awal2 lagi.. booking jer br tp blum bayar.. hari ni agak bersemangat gak la aku nk main futsal coz dh seminggu xmenyepak bola.. gian..gian.. mase on the way balik ke rumah (dh nk smp umah dh pun).. br aku teringat aku sepatutnye kene bayar court futsal tu sebelum kul 7 hari ni.. alamak aku dh lambat.. abis la aku.. dgn pantas aku patah balik gi century square.. smp2 aku gi la kat pondok guard tu.. aku ckp la kat sorang pekerja india ni.. aku dh tempah tp aku luper nk bayar dan aku nk buat pembayaran sekarang. dengan selamber jer die ckp " court sudah penuh, kitorang kasi kat saper yg sudah bayar. U punye pun i sudah kasi kat org lain.." ok xpe la.. hampe gak aku mase tu..

aku try gi kat court futsal kat sebelah old town.. aku tanye kat brother tu.."sorie la, pukul 3 pg jer ade kosong.." mak ai.. nk tunggu 3 pg tak sanggup aku.. so xdpt main futsal la aku mlm ni.. aku balik lepak umah fakhri jap.. kebertulan mlm tu reen ngan pakya nk gi main tennis.. dr xde buat aper2 lebih baik aku follow diorang main tennis kat sport arena.. aktiviti main futsal mlm ni bertukar jd main tennis.. oren, lyter, ajak, hazim, shah pun ade gak join.. kebertulan court yg sepatutnye kitorang main futsal sebelah court tennis.. mase tu dh kul 11.. time yg sepatutnye kitorang main futsal.. aku tgk court tu kosong jer.. dlm hati aku mb org yg main tu dtg lambat.. jam dh 1230.. still xde org main kat court tu.. kompem xde org main.. hampeh betol la org india ptg td.. time aku tanye dh penuh la. dh org lain bayar la.. nk jer aku gi sepak die laju2.. ckp belit2 betul.. 2 3 kali gak la aku suh die check ptg tu name aku ker name org lain.. die ngan selamber ckp name org lain.. ish geram aku.. kalau x dh main futsal aku mlm ni..

p/s : gambar main tennis nanti aku upload..

sabtu (19/7/08) - hari ni kitorang plan mao gi makan steamboat kat Flaming kat sunway.. ni sume idea lyter.. kul 630 ptg kitorang gerak.. yg pegi ptg tu aku, oren, apit, ain, fakhri, reen, lyter, hazim n maria.. kul 7 kitorang smp.. uish xsabar aku nk makan.. lapar dh ni.. walaupun tgh hari td dh makan.. hahaha.. byk gak yg kitorang makan mlm ni.. smp masing2 tersandar mcm ular kekenyangan.. puas hati la makan kat situ.. bayar rm18.50 utk 2jam.. makan la sebanyak maner korang nk makan..

lepas dh kenyang makan kitorang pun balik umah.. balik umah sekejap jer ni.. nk kasi rehat perut jap.. pasni ade aktivi lain pulak.. main bowling!!.. dgn perut yg kenyang kitorang pun gi main bowling lak kat mines.. main 2 game sorang.. xlarat aku main mlm tu.. perut sudah kenyang.. game pertame ok lagi.. masuk game ke-2 xlarat dh (alasan org yg kalah..hahaha)..

habis main bowling terus balik umah.. mlm tu aku tido ngan perut yg kenyang dan keletihan dan kepale yg sedikit weng coz layan shisha jap b4 tido.. hahaha..

ahad (20/7/08) - hari ni kawan aku mase diploma dulu kawan.. farah hannan.. tahniah aku ucapkan kepada farah hannan.. dh bergelar isteri org dh die.. majlis berlangsung di dewan org ramai pandan indah.. ramai gak member2 mase diploma aku dtg.. aku smp pun agak lewat lebih kurang kul 1.45 ptg coz aku tlg kakak aku dirumah coz ade org dtg nk merisik die hari ni..


lebih kurang sejam aku di majlis kawen farah aku terus bergegas pulang kerumah utk menolong aper yg patut.. smp2 aku dirumah rombongan merisik sudah pun smp.. diorang pun dh abis makan dh mase aku smp.. makcik2 ngn pakcik2 aku sume pun ade gak..

lebih kurang kul 4.30 ptg rombongan merisik pun balik.. kalau mengikut ape yg diberitahu kakak aku akn bernikah dan bertunang sekali pertengahan bulan depan dan majlis akan berlangsung selepas raya nanti.. bile la org nk masuk merisik aku pulak.. hahaha.. giler aper aku.. sengal jap.. anyway, congrate along..

12 comments:

va loans said...

Ive read this somewhere else.


va loans

philippine lottery said...

The nice thing with this blog is, its very awsome when it comes to there topic.

miszacasian said...

akhirnya!
update pun~
=P

btw congratz gak kt along kamu~
=)

saizulhafiz said...

apa komen yg 2 dr atas tu...nk tungu org merisik cmner calon xada..lepas ni kena strugle cari calon la aku rs ajis.br la ade smgt nk ke arah alam pkahwinan.hahahah

aziz said...

hahaha.. tu la wa bz sgt xsmpt nk apdate..

xpe2 apit, nanti aku cr awek bollywood..hahaha...

Afida Anuar said...

Perghh...cari awek bollywood tu. Cita-cita yang sungguh tinggi! hikhikhik..

Jangan tak balik mesia sudah ajis..

Weh tahniah buat kakak ko..ko anak second ek? Aku ingatkan ko anak sulung. Ada gaya anak sulung weh..kuikuikuik

aziz said...

kalau dpt awek bollywood xbalik m'sia la aku.. hahaha..

aku anak ke-3 la fida.. aku ade kakak lg sorang..

sitizero said...

aku pn sm cm kak fida.
igtkn ko sulung
tp btul gak la kot.
sulung tuk laki,kan>?
heee...

aziz said...

betol la kot hid.. sulung utk lelaki.. hehehe..

Anonymous said...

meh sini address ko..aku g risik..nak??tp utk sape??hmmm..

agHoo said...

eh,ko ni abg ipar aku kang?kem salam kt adik ek ahahahhaha...
ko mkn kt flamingo tu bley pilih ke mknann pe nak mkn ke cane wei?
byk seafood?

Anonymous said...

I like use viagra, but this no good in my life, so viagra no good.

 

blogger templates | Make Money Online