Saturday, July 12, 2008

:: kete punye citer ::

Hari ni mcm sabtu2 yg biase aku bgn agak lambat kerana aku membayar hutang tidoku yg belum diselesaikan.. lagipun mlm td agak letih coz main futsal dengan geng2 UPM kat sport arena cyberjaya.. best gak mlm tu main coz ramai yg ade.. 21 org yg main mlm tu.. kire puas la main 2jam..


lepas mandi aku gi jusco equine.. gi APT n beli brg rumah sikit.. lepas tu aku terus balik umah kajang.. lyter ajak aku gi Shah Alam tp malas la pulak coz aku nk gi service kete.. lepas lunch kat umah aku pun pegi la service kete kat area umah aku..

WLS 5799.. Ini kete ha kalau xbuat hal tiap2 bulan tarak sah.. bulan ni aku terpakse berkorban lagi duit utk service n repair kete ni lagi.. melayang lagi duit aku.. kali ni power window ngan lampu depan pulak buat hal.. kalau kete proton xrosak power window xsah.. padahal aku br repair 2bln lepas power window sebelah penumpang depan.. ni dh rosak balik.. dgn sebelah driver lak tu rosak sekali.. adei.. jual kang kete ni br tau.. hahahha.. sukati aku jer..

lame gak aku kat tempat repair kete tu.. dekat 2jam 30minit gak la.. sempat lg aku pekene bihun sup utara kat depan bengkel tu sementara nk tunggu kete aku siap.. layan gak.. jgn la kete ni buat hal lagi bulan depan.. amin...

11 comments:

Afida Anuar said...

Huh..perodua lagi better dr proton. tak silap aku, proton tak sah klu takde problem..gagaggaa..

sori proton, bukan nk kutuk, tp sepanjang pengalaman aku dengar, proton yg paling banyk wat hal..huhu

aziz said...

hahaha.. mcm anti proton lak ko ni.. tp memang betol pun proton byk problem... aku ingat lain kali beli kete kebal lagi ok. xde problemm.. org pun takut nk langgar..

wawa said...

hahaha..
kereta kebal..
sengal sungguh!

mb WLS tue majuk kot..sbb kamu dh ada WRM =P

Lyter Kaka said...

ahhh...ajak gi shah alam tak nak..
ajak gi uptown lak siap soh bejemput & anta blk kt umah..hoi,igt ko awek aku ke?
Oren merajuk ngn hg..die ckp pasni kalo nk gi mana2,tak yah ajk ajis dah..mentang2 ada kete baru..hg dah lupa kt CAX kn?

~wtf, smd, kma, gth,~

p/s: *translate la kalo terer..hahaha

Afida Anuar said...

haha, ajis.. aku bukannye anti proton..cuma aku dengr banyk gak la hal yang dibuat oleh proton ni.

Aku sokong je kereta buatan malaysia ni... cuma itu la..proton kene lagi mantap!

aziz said...

ha tu la wa aku rase WLS tu dh majuk dh tu.. nk mintak ganti br gak kot.. hahaha..

ha lyter.. byk la ko.. aku mintak ambik aku kat umah pun xnk.. mcm ni la ko.. sekali sekale mintak ambik pun xnk.. aku sajer nk test kete CAX tu dr sk smp kajang bp minit blh buat.. wei ko tinggal satu lagi.. "MCF" hahaha...

aku rase kan fida.. kalau kite tukar kete ko ambik waja tu ko kasi city tu ok gak.. kite tukar suke same xsuke.. kire aku suke ko xsuke la.. ok x cadangan aku? hahaha..

miszacasian said...

kak fida, dari kak fida tukar ngan WLS, baik kak fida tukar ngan GEBU..
GEBU baru cket...condition pun masih tip top tau! =P

amacam? ok tak? ^____^v

Afida Anuar said...

Ajis -> Tukar suka sama tak suka ek? hurmm..nanti aku usulkan cadangan ni pada pihak berkuasa.. hahaha. takut nanti ditolak cam usul yang dibuat pembangkang tu..ahaaksss..

Wawa -> Tukar ngn gebu pulak? :-J uikss...nnti akan dipertimbangkan..hahahha.. klu kene reject gak jangan marah noo....ekekekeke

aziz said...

ha fida ko pertimbangkan cadangan aku tu. kalu xcukup timbang nanti aku belikan timbang utk ko.. hahaha.. jgn tukar ngan GEBU tu..

agHoo said...

wei,aku jadik main futsal minggu neh..

aziz said...

ha.. aku letak name ko ni.. kalau xjd main ko aku jdkan bola futsal..

 

blogger templates | Make Money Online