Tuesday, December 23, 2008

:: Keliru ::

3 hari lepas mase aku tgh tido tetibe aku terjage lebih kurang kul 2.45 minit pagi sebab aku terdengar bunyi org menyanyi.. rupe2 nye aku tetido mase tgk tv la... mase tu ade ramli sarip live dr studio satu.. aku pun terus layan coz dah terjage... ramli sarip ni lagu die byk yang best.. tu yang buat aku xleh sambung tido tu.. antara lagu yang ade mase show tu ialah lagu keliru..

Petikan dari Ramli Sarip :"Orang melayu yang x suke dengar lagu melayu tu mereka mempunyai masalah peribadi".......no komen

KELIRU

Di tepian simpang ini
Sejenak aku terhenti
Terbayanglah bagaimana
Pengembaraanku bermula

Ku tinggalkan segala yang
Ku sayang dan ku cinta
Hanya untuk mencari
Satu identiti diri yang murni

Setelah terjerat dalam
Dilema aku mengerti
Bagaimana sukarnya
Mengenai diri sendiri

Hanyutlah aku dalam arus
Hidup yang tak menentu
Maka timbul kesedaran
Yang aku selama ini keliru

Ku pandukan cahayamu
Darimu ilahi
Aku bersujud memohon doa
Memohon rahmat, memohon restumu
Kau senangkanlah
Mudahkanlah perjalanan hidupku
Selama ini aku terpedaya
Dan keliru, keliru, keliru



4 comments:

shy said...

bg aku, "Orang melayu yang x suke cakap lagu melayu tu mereka mempunyai masalah peribadi dan POYO!".

p/s: tetibe aku pon keliru..

miezi said...

ramli sarip adalah superb :)

huda said...

aku pon ske ramli sarip... :)

Hafeez N. said...

Lagu Kamelia-Sweet Charity tu mmg berhantu sampai skang.

Orang ckp makin season seorang penyanyi tu,makin best.Macamlah Ajis gak,makin season makin hensem.haha!

;P

 

blogger templates | Make Money Online