Wednesday, December 17, 2008

:: aku dan minyak ::

semalam mase aku nak gi opis aku singgah dulu stesen minyak petronas kat SK. Aku naik motor.. so isi minyak pun xbyk la... aku gi bayar kat kaunter tu 5 ringgit.. 5 ringgit cukup la kan.. kalau naik kete xdpt la nak isi rm5 kan.. pastu aku pun meneruskan perjalan aku ke opis.. tgh best pecut tetibe tergerak hati aku nak tgk berape meter aku pagi ni.. 120.. ok macam biase.. terpandang la aku kat meter minyak aku.. ha apasal aku isi 5 ringggit x naik langsung.. tangki aku bocor ker??? aku pun slow kan motor coz takut dgn minyak byk tu kalau aku pecut laju2 lagi xtau la sempat sampai opis ke x.. pk punye pk br aku teringat lepas bayar kat kaunter tu aku terus start motor n terus blah jer.. adei.. nasib baik isi minyak moto aku buat mcm ni.. kalau minyak kete ntah dh bp puluh ringgit aku sedekah kat petronas tu.. balik tu br aku gi isi minyak kat petronas cyberjaya.. tp kali ni aku xlupe lagi isi.. hahahaha.. dan dengan 5 ringgit tangki minyak aku dah penuh sebab harge minyak dah turun 10sen lagi.. so sekarang rm1.80.. blh la bertahan utk 3 hari ulang alik umah aku.. dulu mase harge minyak rm2.70 kalau mao isi penuh kene la bayar 9 ringgit..

14 comments:

Hafizzul Kamarudin said...

ko baru lepas 'layan' ke masa tu?

Anonymous said...

ajis tgh 'high'...teringat sesuatu kt opis xxx

saizulhafiz said...

dia buat sanity testing.hahahahaah

natni said...

wahahahaha

gler angau nih, da makan obat blom, sile ikot masa mkn obat tu heh

^______^

aziz said...

pijo -> maner sempat 'layan'.. pagi2 lagi.. hahaha...

anonymous -> defect priority = high

apit - > system testing la..

intan - > luper makan ubat pg tu.. tu yang jd perkara yg sebegitu rupe..

Qilah said...

ajis, mcmana bole lupa.. dah lambat pegi ofis ke?? apalaaa...

LeLs said...

penyakit lupe dia dh dtg balik dah...

aiyaaa...~

aziz said...

lala -> hahaha.. tu la xtau la mcm maner blh lupe.. excited sgt kot nk gi keje.. hahaha

laila -> berjangkit dr kamu la ni..

pestisid said...

oo ko bg subsidi la kat petronas ye.

Anonymous said...

ko mmg hebat..sedekah kat petronas yng mmg dah kaya.maknanya ko lg kaya dr petronas la..hebat2

aziz said...

lisa - > a'ah aku kasi subsidi kat petronas.. kesian tgk petronas.. hahaha..

nhusna said...

ahaks..'kelupaan' yg merugikan..hope x jd dh lpas ni ye..hihi

NaZRaHKu =) said...

sygnyer rm5 tuh..klu saye mesti patah blk..hehe..ape kehenyer nih ajishe..bleh plak lupe..ha..ingat kt sape tuh? huhu.. ;p

Lyter Kaka said...

a'ah..bgs la tu..amalkan la selalu..nnt da nikah,da byr mas kawin,tlupa lak dah ada bini..haha

 

blogger templates | Make Money Online