Sunday, June 21, 2009

:: Bukit Tabur ::

Hari ni aku gi bukit tabur lak.. bukit ni terletak kat melawati, kl.. gi shot gambar kat sane.. nk gi shot gambar GT Japan poket tgh kering.. so lebih baik gi tmpt yg tak kene bayar.. aku gerak dr rumah kul 6pg.. gi pick up 2 org lagi member aku yg duk area umah aku dulu.. kul 6.15 kitorang gerak... smp kat kaki bukit kul 630pg.. kalau pg time org cuti blh la 15minit smp dr umah aku.. cube time keje.. xdpt la.. smp2 kitorang terus mendaki.. trek die agak curam.. n byk batu2 yg tajam.. luka gak la jari aku.. jln 20minit smp port yg lawa utk ambik gambar sunrise.. port ni sebelum 1st puncak.. aku pun xtau berape byk puncak.. lepas shot gambar sunrise kitorang gerak 1st puncak lak.. otw nk gi 1st puncak tu ade lak anjing.. aku xtau mane dtg lak anjing ni.. nk mengelak anjing punye pasal terantuk kepale aku kat batu.. cit.. ok, perjalanan perlu diteruskan.. smp2 kat 1st puncak view die lawa gak.. tp matahari dh naik la mase ni.. lepak dlm 20 minit kat 1st puncak kitorang gerak turun.. kitorang xgi puncak2 yg lain sebab trek die susah sikit lgpun view xberape lawa (menurut member aku la..) kitorang ni gi nak ambik gambar je..so smp 1st puncak cukup la..

view sebelum sunrise

sunrise

trek ke 1st puncak

view dr 1st puncak


kami di 1st puncak

p/s : gambar2 yang lain akan di upload di azizjr.fotopages.com tidak lame lagi..

1 comments:

baanu said...

ajiz...sunrise dia cantik!!!

 

blogger templates | Make Money Online